-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB nepakeitė bazinės palūkanų normos

Europos Centrinis Bankas (ECB) ketvirtadienį Kipre vykusiame kovo mėnesio posėdyje nepakeitė pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų normos, kuri, kaip ir anksčiau, sudaro vos 0,05 procento.
Euras
Euras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taip pat nepakeistos ir dvi kitos normos: palūkanų norma, naudojantis indėlių galimybe, kaip ir anksčiau, sudaro minus 0,2 proc., o palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe, tebesudaro 0,3 procento.

Banko sprendimai atitiko visų 54 agentūros „Bloomberg“ apklaustų analitikų lūkesčius.

Rinkos laukia išsamesnės informacijos apie kiekybinio skatinimo programą, kuri galbūt bus pateikta pasibaigus mėnesio posėdžiui tradiciškai rengiamoje ECB vadovo Mario‘aus Draghio spaudos konferencijoje.

M.Draghis taip pat pateiks pirmąsias BVP augimo ir infliacijos 2017 metais prognozes, kuriomis remdamiesi investuotojai bandys spėti, kiek gali būti tęsiama kiekybinio skatinimo programa.

Vienas iš svarbiausių klausimų susijęs su tuo, kada bus pradėta įgyvendinti ši programa. ECB vykdomosios valdybos narys Benoit Coeure yra sakęs, kad valstybių obligacijų pirkimas faktiškai bus pradėtas per pirmąsias dvi kovo mėnesio savaites. Tuo tarpu italų dienraštis „Il Sole 24 Ore“ pranešė, kad pirmąsias obligacijas ECB įsigis kovo 9 dieną, tačiau šios informacijos šaltinių nenurodė.

M.Draghis taip pat pateiks pirmąsias BVP augimo ir infliacijos 2017 metais prognozes, kuriomis remdamiesi investuotojai bandys spėti, kiek gali būti tęsiama kiekybinio skatinimo programa.

Turto pirkimui ECB išleis iki 60 mlrd. eurų per mėnesį. Anksčiau skelbta, kad programa bus tęsiama tol, kol infliacijos rodikliai stabiliai pagerės, arba iki 2016 metų rugsėjo pabaigos.

Pasak ekonomistų, „apie pirkimo ypatumus iki šiol girdėjome labai nedaug. Tikimės, kad M. Draghis papasakos ką nors apie programos struktūrą.“

Tarp nežinomųjų yra ir tai, kaip ECB skelbs informaciją apie pirkimą, ir kaip ši programa bus užbaigta, kai nebebus reikalinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius