Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB pablogino euro zonos augimo prognozę

Europos Centrinis Bankas (ECB) ketvirtadienį pablogino euro zonos ūkio augimo 2018 metais prognozę, kurią sumažino nuo 2,4 iki 2,1 proc., ir paaiškino, kad bendros valiutos bloko ekonomikos perspektyvas temdo didėjančio protekcionizmo grėsmė ir įtampa pasaulio prekyboje.
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dar labiau išryškėjo neapibrėžtumas, susijęs su pasauliniais veiksniais, įskaitant didesnio protekcionizmo grėsmę. Taip pat reikia stebėti nuolatinio padidėjusio kintamumo finansų rinkose riziką“, – po ECB birželio mėnesio posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė euro zonos centrinio banko vadovas Mario Draghi.

ECB taip pat padidino infliacijos 2018 ir 2019 metais prognozes ir dabar numato, kad infliacija ir šiais, ir kitais metais sudarys 1,7 proc., o ne 1,4 proc., kaip manyta anksčiau.

Be to, ECB pareiškus, kad palūkanų normos dabartiniuose rekordiškai žemuose lygiuose turėtų išlikti didesnę 2019 metų dalį, euro kursas ketvirtadienį smuko JAV dolerio atžvilgiu.

Valdančiajai tarybai paskelbus, kad pagrindinės palūkanų normos nesikeis „bent iki 2019 metų vasaros pabaigos“, euro kursas nusileido nuo 1,1818 iki 1,1722 JAV dolerio.

Bankas taip pat pareiškė planuojantis iki metų pabaigos užbaigti savo milžinišką obligacijų pirkimo programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius