-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB vadovas Mario Draghi ragina visas šalis dar padirbėti derybose dėl Graikijos krizės

Europos Centrinio Banko vadovas Mario Draghi pirmadienį paragino visas derybose dėl Graikijos dalyvaujančias šalis „nueiti dar vieną papildomą mylią“, tačiau pakartojo, kad kamuolys dabar yra Atėnų korte.
ECB vadovas Mario Draghi
ECB vadovas Mario Draghi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Reikia tvirtos ir patikimos sutarties su Graikija, ir ne tik Graikijai, bet ir visai euro zonai bendrai. Visiems veikėjams dabar reikia nueiti vieną papildomą mylią, o kamuolys yra Graikijos vyriausybės stovykloje, kuri turi imtis būtinų veiksmų“, – sakė M.Draghi Europos parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komitetui (ECON ).

Pasak M.Draghi, pagrindiniai Graikijos bankai yra mokūs, ir Europos centrinis bankas (ECB) ir toliau užtikrins likvidumo pagalbą jos ekonomikai finansuoti.

„Šiame etape pagrindiniai Graikijos bankai yra mokūs ir jų skolos grąžinimą užtikrinantis turtas yra pakankamas“, – sakė M.Draghi. – Likvidumas ir toliau bus užtikrinamas, kol Graikijos bankai yra mokūs ir turi pakankamai turto“.

Tuo metu Graikijos vyriausybė Atėnuose pirmadienį pareiškė, kad yra pasiruošusi sugrįžti prie derybų su ES ir TVF skolintojais deryboms, kuriomis Atėnai siekia užsitikrinti paskutinę finansinės pagalbos išmoką, ir kurios pateko į aklavietę savaitgalį.

„Mes laukiame šių institucijų kvietimo ir atsakysime į jį bet kokiu metu, kad pratęstume derybas“, – pranešė ministro pirmininko Aleksio Cipro vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius