Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB vadovas pasiekė infliacijos tikslą – bet tik su savo alga

Europos Centrinio Banko (ECB) vadovui Mario Draghi (Marijui Dragiui) atkakliai stengiantis, kad infliacija euro zonoje priartėtų prie 2 proc., institucijos metinė ataskaita parodė, kad pernai šį tikslą jam pavyko pasiekti ... su savo alga.
Mario Draghi
Mario Draghi / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Draghi atlyginimas 2017 metais sudarė 396 tūkst. eurų ir buvo beveik 2 proc. didesnis negu metais anksčiau, pranešė euro zonos centrinis bankas.

Jo pavaduotojas Vitoras Constancio uždirbo 340,2 tūkst. eurų, o kiti Vykdomosios valdybos nariai bei Priežiūros valdybos pirmininkė Daniele Nouy – po 283,488 tūkst. eurų.

Vadovaujant M.Draghi, ECB nustatė itin mažas palūkanų normas ir nuo 2015 metų kas mėnesį leido dešimtis milijardų eurų obligacijų pirkimui.

Tokios priemonės, kaip ir planuota, padėjo paskatinti skolinimo ir ekonomikos augimą, tačiau dar nepaskatino infliacijos pakilimo į tikslinį beveik 2 proc. lygį.

Tam, be kita ko, trukdo vis dar aukštas nedarbo lygis euro zonoje, kuris siekia 8,7 proc. ir riboja darbuotojų derybinę galią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius