Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

„Eco Baltia“ planuoja įsigyti Latvijos bendrovę „Eko Osta“

Privataus kapitalo fondo „INVL Baltic Sea Growth Fund“ valdoma didžiausia aplinkos ir atliekų tvarkymo grupė Baltijos šalyse „Eco Baltia“ planuoja įsigyti Latvijos pavojingų atliekų surinkimo ir perdirbimo bendrovę „Eko Osta“.
Eco Baltia nuotr.
Eco Baltia nuotr.

Neskelbiamos vertės sandoriui dar reikalingas Latvijos konkurencijos tarybos leidimas. „Eco Baltia“ planuoja įsigyti 100 proc. akcijų, pranešė fondas.

„Kadangi aplinkos tvarkymo sektorius vystomas ne tik nacionaliniu, bet ir tarptautiniu mastu, matome didelį „Eco Baltia“ įmonių portfelio augimo potencialą“, – pranešime sakė dabartinis „Eko Osta“ akcininkas Andrejus Laškovas.

Bendrovę planuojama įsigyti per „Eco Baltia“ antrinę įmonę „Latvijas Zaļais punkts“. Sandorį planuojama finansuoti pritraukiant banko lėšas.

„Eco Baltia“ valdybos pirmininkas Maris Simanovičius teigė, kad aplinkai kenksmingų ir pavojingų atliekų surinkimo ir perdirbimo įmonės įtraukimas į „Eco Baltia“ grupę yra reikšmingas link dar spartesnės plėtros žingsnis, apimantis dar įvairesnį perdirbamų atliekų srautą.

„Sandoris užtikrins geresnį atliekų surinkimą ir apyvartą tuose segmentuose, kuriuose iki šiol kilo sunkumų siekiant nacionalinių standartų“, – pranešime sakė M.Simanovičius.

„Eko Osta“ užsiima naftos produktais užteršto vandens ir dirvožemio, perdirbtų alyvos tepalų, organinių tirpiklių, naudotų alyvos filtrų ir padangų surinkimu, pervežimu vandens ir sausumos transporto priemonėmis, apdorojimu ir perdirbimu, taip pat geologiniais, hidrogeologiniais, geoekologiniais ir geotechniniais tyrimais, aplinkos kokybės stebėsena ir aplinkos atkūrimu.

„Eko Osta“ dirba apie 70 darbuotojų, 2023 metais pajamos siekė 7,79 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius