„Effigy“ stabdo veiklą, bus peržiūrėta bendrovės strategija

Drabužiais, aksesuarais ir avalyne jaunimui prekiaujanti bendrovė UAB „Effigy“ stabdo veiklą. Šis sprendimas priimtas atsižvelgiant į situaciją Lietuvos mažmeninės prekybos rinkoje bei jos perspektyvas.
Temos: 2 SBA Strategija

„Jaučiame atsakomybę prieš savo darbuotojus bei verslo partnerius, todėl, atsižvelgdami į veiklos rezultatus ir prastas Lietuvos mažmeninės prekybos rinkos perspektyvas, nusprendėme sustabdyti bendrovės veiklą. Pirkėjų per trumpą laiką pamėgtas ir įvertintas prekės ženklas „Effigy“ išliks, tačiau bus peržiūrėta tolesnė jo plėtros strategija“, – sako bendrovės plėtros ir pardavimo direktorė Jolita Mieliauskienė.

Pasak J.Mieliauskienės, sprendimą peržiūrėti bendrovės veiklos strategiją paskatino žymiai sumažėjusi Lietuvos gyventojų perkamoji galia ir tai, kad mažmeninės prekybos rinkoje kol kas nematoma atsigavimo perspektyvų.

„Mūsų tikslinė auditorija – jaunimas patyrė vieną stipriausių krizės smūgių. Vien per 2009 metus, oficialiais duomenimis, bedarbių, kurių amžius yra iki 25 metų, skaičius siekė 80 tūkstančių. Kas antras iš šalies išvažiuojantis žmogus yra jaunesnis nei 30 m. amžiaus. Tai ilgalaikes pasekmes turintys procesai, todėl turime iš naujo įvertinti situaciją“, – sako bendrovės “Effigy” plėtros ir pardavimų direktorė J.Mieliauskienė

11 parduotuvių didžiuosiuose Lietuvos miestuose, kurias valdo UAB „Effigy“, bus uždarytos šį rudenį.

Bendrovė šiuo metu turi 87 darbuotojus. Pagal galimybes jiems bus pasiūlytas darbas kitose koncerno SBA, valdančio UAB „Effigy“ akcijas, įmonėse.

„Sieksime išlaikyti geriausių darbuotojų branduolį, kad peržiūrėjus „Effigy“ tolesnę prekės ženklo strategiją bei, galbūt, pasikeitus Lietuvos ekonomikos situacijai, galėtume vienokia ar kitokia forma tęsti sėkmingai pradėtą veiklą. Bendrovei pavyko suburti ir išugdyti jauną kūrybišką, ne tik šiuolaikinį gyvenimo stilių, bet ir naujus iššūkius mėgstantį kolektyvą. Esu įsitikinęs, kad jie sėkmingai tęs savo karjerą ir SBA įmonėse, ir kitose žinomiausiose Lietuvos bei užsienio bendrovėse“, – sako koncerno SBA verslo vystymo viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Pasak jo, koncernui SBA priklausančios įmonės toliau koncentruosis ties pagrindine veikla – gamyba ir eksportu. Koncernas valdo didžiausias Lietuvoje baldų ir trikotažo gamybos įmones, kurios eksportuoja daugiau nei 90 proc. pagamintos produkcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius