Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

EIB ir „Luminor“ Baltijos šalių įmonėms paskolins 332 mln. eurų

Europos investicijų bankas (EIB) bei „Luminor“ bankas Lietuvos, Latvijos ir Estijos įmonėms palankesnėmis sąlygomis paskolins daugiau nei 332 mln. eurų.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bankai pirmadienį pasirašė sutartį dėl 115 mln. eurų papildomos EIB paskolos, skirtos Baltijos šalių verslui skatinti, pirmadienį pranešė „Luminor“.

„Svarbu sudaryti palankesnes sąlygas mažoms ir vidutinės kapitalizacijos įmonėms gauti projektų įgyvendinimui ir plėtrai reikalingą finansavimą. Tai savo ruožtu paskatintų užimtumą ir socialinę sanglaudą Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje“, – pranešime teigė EIB pirmininko pavaduotojas Thomas Ostros (Tomasas Ostrosas).

„Palankesnėmis sąlygomis suteikiamos EIB ir „Luminor“ paskolos į smulkaus ir vidutinio verslo sektorių šiuo metu yra itin aktualios ir tikrai padės stiprų pamatą tolesnei šių įmonių plėtrai“, – sakė „Luminor“ Lietuvoje vadovas Jonas Urbonas.

Skelbiama, kad lėšos bus naudojamos šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekiui mažinti, o apie 85 proc. jų bus suteikta regionams. 

Liepą skelbta, kad „Luminor“ bankas pirmąjį pusmetį iš EIB lengvatinių paskolų portfelio smulkiam ir vidutiniam verslui paskolino 60,9 mln. eurų, iš kurių 30,4 mln. eurų teko Lietuvos įmonėms. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius