Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EIMIN: „Pramonės zonų plėtrai 7 savivaldybėms skirta beveik 12 mln. eurų“

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) septynių šalies savivaldybių infrastruktūros projektams vystyti paskirstė 11,7 mln. eurų finansavimą. Savivaldybėms suteiktos lėšos padės įrengti ir tobulinti laisvosiose ekonominėse zonose (LEZ), pramonės parkuose ir kitose pramoninėse teritorijose esančią infrastruktūrą, rašoma EIMIN pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

„Jau ne pirmus metus konkurso būdu atrinktiems projektams skirtas finansavimas pramonės teritorijų plėtrai ne tik reikšmingai prisideda prie infrastruktūros gerinimo, bet ir padeda kurti naujas darbo vietas bei prisideda prie valstybės ir savivaldybių biudžetų augimo. Savivaldybės skaičiuoja, kad visiškai įgyvendinus šiuos projektus bus sukurta beveik 8 tūkst. darbo vietų ir pritraukta beveik 695 mln. eurų investicijų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Infrastruktūrinius projektus, kuriems skirtas finansavimas, vykdys Kaišiadorių rajono, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Klaipėdos miesto, Kėdainių rajono, Marijampolės, Ukmergės rajono savivaldybės.

Šios lėšos skiriamos Šiaulių laisvosios ekonominės zonos (LEZ) ir Šiaulių pramonės parko prijungimo prie geležinkelio infrastruktūros, Kauno LEZ infrastruktūros vystymo, verslui svarbios Kėdainių inžinerinės infrastruktūros plėtros projektams įgyvendinti, taip pat infrastruktūros iki investicinio žemės sklypo Kaišiadoryse įrengimo, Marijampolės automobilių stovėjimo aikštelės statybos, susisiekimo komunikacijų Ukmergės mieste įrengimo ir kitiems darbams.

„Iš 23 paraiškų finansavimas skirtas konkurso būdu atrinktoms pirmoms 8 daugiausiai balų surinkusioms paraiškoms. Prioritetas buvo teikiamas tiems projektams, kurie sukurs naujas pelningas darbo vietas ir pritrauks investicijų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Praėjusiais metais daugiau nei 10 mln. eurų EIMIN paskirstė 17-ai savivaldybių infrastruktūros projektų vykdymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius