-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

EK: pastangos ratifikuoti ES investicijų susitarimą su Kinija faktiškai „sustabdytos“

Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Valdis Dombrovskis antradienį pareiškė, kad pastangos siekiant ratifikuoti didžiulį ES investicijų susitarimą su Kinija buvo faktiškai „sustabdytos“, atsižvelgiant į pašlijusius diplomatinius santykius Briuseliui ir Pekinui apsikeitus sankcijomis.
Kinijoje auga nerimas dėl naujų užsikrėtimų koronavirusu
Kinija, asociatyvi nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Akivaizdu, kad dabartinėje situacijoje, kai ES taikomos sankcijos Kinijai, ir galiojant Kinijos atsakomosioms sankcijoms, taip pat ir Europos Parlamento narių atžvilgiu, aplinka nėra palanki ratifikuoti susitarimą“, – interviu naujienų agentūrai AFP sakė V.Dombrovskis.

Bandymas ratifikuoti susitarimą „tikrai priklausys nuo to, kaip vystysis platesni ES ir Kinijos santykiai“, pridūrė jis.

Daugelio nuostabai Europos Sąjunga ir Kinija gruodį, po septynerius metus trukusių kruopščių derybų, galutinio Vokietijos postūmio dėka „iš esmės“ pritarė didžiuliam investicijų paktui.

Minimas susitarimas buvo ginamas kaip atversiantis labai reikalingų galimybių Europos įmonėms ilgai užvertoje Kinijos ekonomikoje, tačiau jo galutinis ratifikavimas veikiausiai užtruks dar ne vieną mėnesį.

Buvęs Latvijos premjeras V.Dombrovskis yra atsakingas už vadovavimą šiam patvirtinimo procesui ES, kuris jau sulaukė neigiamos reakcijos iš įtakingų EP narių.

Kovą ES paskelbė sankcijų keturiems kinų pareigūnams dėl įtariamų žmogaus teisių pažeidimų Kinijos vakariniame Sindziango regione.

Kinija atsakė sankcijomis keliems Europos politikams, ES institucijoms ir idėjų kalvėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius