Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK: rengiant ekonomikos gaivinimo planą būtina tartis su socialiniais partneriais

Finansų ministrei pareiškus, kad 2,2 mlrd. eurų vertės ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planas iki šiol nebuvo pristatytas visuomenei Europos Komisijos (EK) prašymu, pastaroji teigia raginanti Vyriausybę būti kuo atviresnę socialiniams partneriams.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / 123RF.com nuotr.

„Europos Komisija, laikydamasi vienodos praktikos su visomis ES valstybėmis narėmis, prašė ir toliau prašo Lietuvos, kad ji ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą oficialiai pateiktų Komisijai tik po to, kai neformaliose derybose bus išspręsti esminiai klausimai dėl plano atitikimo Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės reglamentui“, – BNS atsiųstame komentare sakė laikinoji EK atstovybės Lietuvoje vadovė Agnė Kazlauskaitė.

„Europos Komisija nuolat ir nuosekliai kvietė Lietuvą būti kuo atviresnę socialiniams partneriams ir įtraukti juos į plano rengimą“, – pridūrė ji.

Europos Komisija nuolat ir nuosekliai kvietė Lietuvą būti kuo atviresnę socialiniams partneriams ir įtraukti juos į plano rengimą.

Atsakydama į kritiką dėl nepakankamų diskusijų su socialiniais partneriais rengiant planą, finansų ministrė Gintarė Skaistė penktadienį teigė, kad planas su jais buvo derinamas, o nepristatinėti jo viešai esą prašė EK, kad nebūtų nepagrįstų lūkesčių.

Ministrė kartu teigė sulaukusi EK atstovų patikinimo, kad plane numatyti tikslai yra pakankamai ambicingi.

„Mano asmenine nuomone, sektoriniai pristatymai buvo, derinimas su socialiniais partneriais buvo, bet integruoto plano pristatymas buvo derinamas su Europos Komisija ir iš jų buvo prašymas nepristatyti integruoto plano tol, kol nėra konkretaus suderinimo dėl visų reformų, kurias įgyvendinsime iš šio finansavimo šaltinio“, – plano pristatyme penktadienį sakė G.Skaistė.

„Tai, manau, kad tos sektorinės diskusijos, kurios buvo ir kurios dar bus, jos turbūt atsakys ir į tuos klausimus, kuriuos kelia socialiniai partneriai“, – pridūrė ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pareiškė, kad diskusijos dėl plano vyksta „už uždarų durų“, o „iš Europos institucijų ateina pakankamai prasti atsiliepimai apie tai, kas jau buvo pateikta“.

Tačiau finansų ministrė teigė, kad jos informacija yra kitokia – EK atstovų teigimu, reformos tinkamos finansuoti. Iki oficialaus plano pateikimo bus patikslinti techniniai dalykai.

Ministrės teigimu, ši Vyriausybė turėjo mažiau laiko pasirengti planui, nei kitų šalių valdžia, nes Ministrų kabinetas suformuotas tik 2020 metų pabaigoje.

G.Skaistė patikino, kad jeigu kuri nors suinteresuota grupė nemato savęs plane, bet yra įvardyta Vyriausybės programoje, finansavimas jai bus skirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius