Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar didesnė neapmokestinamų pajamų dalis paskatintų turėti daugiau vaikų?

Seime užregistravęs siūlymą dvigubai padidinti neapmokestinamąjį dydį auginantiems vaikus parlamentaras, trijų vaikų tėvas Remigijus Šimašius „Žinių radijui“ teigė, jog pataisa siekiama šeimas paskatinti turėti daugiau vaikų.
Užimta mama.
Užimta mama. / Shutterstock nuotr.

„Mano siūloma pataisa nesukuria valstybei papildomos naštos, o šeimoms, kurios turi centrinį šildymą, pilnai kompensuotų iš esmės šildymo pabrangimą, o tie, kurie šildosi kitais būdais, tai ar vadovėliams, ar maistui, ar kitur, bet turėtų, kur tuos pinigus išleisti“, – sakė R.Šimašius.

Šeimas konsultuojanti psichologė-psichoterapeutė Genovaitė Petronienė pastebi, jog finansiniai nepritekliai gadina vyro ir žmonos santykius.

„Žmonės taip neturi pinigų, jog net negali kelioms valandoms pasisamdyti auklės ir išeiti kažkur. Taip genda vyro ir žmonos santykiai. Jie tiesiog pervargsta visur ir visada būdami su vaikais. Taip pat dėl nepritekliaus vyrai yra priversti daug dirbti ir dėl to nepabūna namuose su žmonomis, su vaikais“, – pasakojo G.Petronienė.

Daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ vadovės Jurgitos Pocienės teigimu, bandymas kurti lengvatas yra sveikintinas dalykas.

„Iki šiol su šeima susiję reikalai būdavo nustumiami į paskutinį stalčiuką. Džiaugiuosi, kad žmonės pradeda apie tai kalbėti. Kiekvienas vaikas šeimai suteikia daug išlaidų. Mes privalome jį auklėti, išmokslinti, jį rengti“, – komentavo daugiavaikių šeimų atstovė.

Pasak J.Pocienės, pašalpos augina dykaduonius ir tinginius, tuo metu lengvatos paskatintų žmones ne tik auginti vaikus, bet ir dirbti.

Visą laidos įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius