-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ekonomikos mokytojai: mokiniai elgtis su pinigais nemoka

Beveik pusė Lietuvos ekonomikos mokytojų teigia maną, kad moksleiviai nesugeba tinkamai elgtis su pinigais, rodo „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto atlikta apklausa. Didžioji dalis pedagogų teigia, kad daugiausiai informacijos asmeninių finansų valdymą mokiniai gauna mokykloje ir namuose.
Piniginė
Piniginė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tik apie šeštadalis mokytojų laikosi nuomonės, kad mokiniai turi pakankamai įgūdžių tvarkytis su pinigais. Daugiau kaip trečdaliui jų buvo sunku įvertinti savo mokinių elgesį su pinigais.

Mokytojai mano, kad daugiausiai informacijos apie asmeninių finansų valdymą mokiniai gauna mokykloje, o tik paskui iš tėvų – taip atsakė atitinkamai 71% ir 69% respondentų. Kaip kitus svarbius mokinių elgesio su pinigais poveikio šaltinius mokytojai įvardino internetą (31%) ir draugus (24%).

„Ekonomikos mokytojų vertinimas rodo, kad finansinio raštingumo didinimas turėtų tapti vienu pagrindinių švietimo prioritetų. Siekiant ilgalaikės ir tvarios Lietuvos ekonomikos ir gyventojų asmeninės gerovės, ekonomikos mokytojams tenka labai svarbus vaidmuo“, – sakė Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė Odeta Bložienė.

Nacionalinėje ekonomikos mokytojų konferencijoje pranešimą apie valstybės piniginę skaičiusi finansų ministrė I.Šimonytė pažymėjo, kad pastarųjų metų laikotarpis parodė, kad žmonės mokykloje turėtų išmokti ne tik skaičiuoti obuolius ar spręsti sudėtingas lygtis, bet ir suprasti valstybėje vykstančius procesus. Prie to, pasak jos, reikšmingai prisideda ir mokytojų kompetencijos kėlimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius