Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekonomistas Žygimantas Mauricas: Lietuvai apie eurą lieka tik pasvajoti

2014 metai Lietuvai – nereali data įsivesti eurą. „Nordea“ vyriausiajam ekonomistui Žygimantui Mauricui didžiausią nerimą kelia infliacija – būtent dėl spartaus kainų augimo Lietuva greičiausiai neatitiks Maastrichto kriterijų.
Žygimantas Mauricas
Žygimantas Mauricas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Euro įvedimas paliktas savieigai. Lošiama rulete, spėjant, kad gal įgyvendinsime visus kriterijus, o gal ir ne“, – sakė Ž.Mauricas.

Jo teigimu, Lietuva gali likti paskutine Baltijos valstybe, kuri įsives eurą. Ž. Maurico nuomone, 2014 metais lietuvis tik tokiu atveju laikys eurą savo rankose, jei nuvyks į Estiją, o gal netgi ir Latviją, apsipirkti.

Tuo metu augančios žaliavos kainos Lietuvai neleis priartėti prie euro. Naftos kainos augimas lemia ir augančios maisto bei komunalinių mokesčių kainas. O kadangi Lietuva nieko nedaro, kad įsivestų eurą, Latvija greičiausiai įstos į euro zoną greičiau.

Ž.Maurico teigimu, Lietuva, jei tikrai nori įsivesti eurą, turėtų mažinti PVM, skatinti renovaciją, kad mažėtų išlaidos šildymui. O svarbiausia – pradėti aktyvų dialogą su Europos Sąjunga dėl euro įsivedimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius