Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 18

Ekonomistė E.Leontjeva: „Turėjome vilties, kad patobulinus mokesčių reformą bus esminių pakeitimų. Deja“

Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) prezidentė Elena Leontjeva 15min laidoje teigė, kad nors Finansų ministerija ir konsultavosi su verslu dėl mokesčių reformos, reikšmingesnių patobulinimų atnaujintame pakete nematyti. Verslas daugiausia priekaištų turi dėl siūlomų progresinių mokesčių ir prašo palankesnio pelno apmokestinimo modelio.
Elena Leontjeva
Elena Leontjeva / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jau pusantro mėnesio narstoma mokesčių reforma šią savaitę turėjo pasiekti Vyriausybę ir Seimą, tačiau, panašu, kad svarbus paketas užstrigo dar kartą.

Dėl pasiūlytų mokestinių pokyčių išsiskyrė ne tik Finansų ministerijos, verslo, savarankiškai dirbančių, profsąjungų, bet ir valdančiosios koalicijos nuomonės.

„Iš esmės nėra baigtas derinimas ir ketvirtadienį ji (mokesčių reforma – 15min) negalėtų būti net techniškai posėdyje“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Nors mokesčių reformą pristačiusi Finansų ministerija mėnesį klausėsi verslo ir visuomenės pastabų ir teigia pagal jas koregavusi projektą, tiek verslo, tiek individualiai dirbančių, tiek dalies politikų lūkesčiai dėl galutinių patobulinimų buvo didesni.

„Kadangi patobulinimų laikas užtruko, buvo vilties, kad yra iš esmės atsižvelgta į išsakytas pastabas ir bus kažkokių esminių pakeitimų. Deja, tų esminių pakeitimų nėra. Yra šioks toks pakeitimas individualios veiklos apmokestinime – mokestinis kreditas (toks neapmokestinamojo pajamų dydžio atitikmuo) buvo padidintas nuo 10 tūkst. iki 15 tūkst. eurų, bet iš esmės liko turbūt tie dalykai, kurie sukėlė didžiausią rūpestį“, – 15min laidoje teigė Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentė Elena Leontjeva.

E.Leontjeva vardijo, kokie reformos punktai verslui nerimą kelia labiausiai ir ko labiausiai pasigedo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius