-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai negailestingi – pusė Rusijoje parduodamų ikrų yra pavojingi sveikatai

Nekomercinė organizacija „Rusiška kokybės sistema“ (Roskačestvo), atlikusi milžinišką šios šalies rinkoje parduodamų lašišinių žuvų ikrų kokybės tyrimą, priėjo išvados, kad ženkli šio produkto dalis, esanti Rusijos parduotuvėse, yra gana kenksminga sveikatai, rašo newsru.com.
Raudonieji ikrai
Raudonieji ikrai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Ikrai

Organizacijos ekspertai ištyrė 23 Rusijos gamintojų ikrų rūšis. Paaiškėjo, kad net 12 ikrų prekės ženklų kokybė neatitiko šalyje galiojančių sanitarinių normų.

„Pusė mažmeninės prekybos parduotuvėse esamų ikrų yra gana pavojingi. Laboratorinių tyrimų metu penkiose rūšyse buvo atrasti stafilokokai ir mielės“, – sako „Roskačestvo“ vadovė Jelena Saraciova.

Be to, pažymėta, jog kai kurie ikrų gamintojai nevengė dėti gausybės konservantų į šį tradiciniu laikomą rusišką produktą.

„Roskačestvo“ taip pat pažymėjo, jog agresyviai ikruose besidauginanti mikroflora ne visada yra tiesioginė gamintojų kaltė. Labai dažnai ikrų kokybei pakenkia transportavimo sąlygos ir net tara, kurioje laikomi ikrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius