Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai: pasaulio ekonomikos augimas – trumpalaikis

Po kelių metų stagnacijos kainoms ir vėl pradėjus kilti, didžiausios pasaulio valstybės skuba džiaugtis pažabojusios defliaciją ir perėjusios į sveiką augimą. Tačiau ekspertai sako, kad skubėti džiaugtis neverta, o ekonomikos augimas – trumpalaikis.
Pinigai
Pinigai / Vida Press nuotr.

Atsigaunant produktų kainoms, kurioms įtaką padarė brangstanti nafta, tikimasi, kad defliacijos laikotarpis, kuomet buvo sumažėjęs vartojimas, baigėsi.

Dabar ekspertai prognozuoja augančią infliaciją, kuri pasieks vadinamąją sveiką 2 procentų ribą. Optimistines nuotaikas paskatino Vokietijos ekonomikos augimas, davęs postūmį euro zonai, kuri metų pabaigoje parodė geresnius rezultatus nei tikėtasi.

Tačiau skeptiškiau nusiteikę ekonomistai teigia, jog tai tėra tik trumpalaikis efektas, o atsigavimo laikotarpio dar teks ilgokai palaukti. Pasak jų, ateityje pasijus JAV lyderio Donaldo Trumpo žadamo prekybinio karo padariniai ir „Brexito“ poveikis, o euro zonos dešimties procentų nedarbo lygis – kelia nerimą.

Optimistinei nuotaikai nepasiduoda ir Europos Centrinio banko vadovas, teigdamas, kad kol kas vyrauja per daug neapibrėžtumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius