Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eksportuojančioji Lietuva“ – imli pinigams, bet nebūtinai paslanki

Sukurta viešoji įstaiga „Eksportuojančioji Lietuva“ gali pražudyti Vyriausybės deklaruotą siekį įvykdyti persilaužimą eksporto skatinimo srityje.
Temos: 1 Eksportas

Naujojo darinio turinys mažai ką bendra turi su pavadinimu, tačiau inkubatorius ir verslo informacijos centrus „prarysianti“ struktūra bus imli pinigams, nors nebūtinai labai paslanki, rašo „Verslo žinios“.

„Eksportuojančioji Lietuva“ Juridinių asmenų registre įregistruota praėjusį ketvirtadienį, jos direktoriumi bus paskirtas Paulius Lukauskas, iki šiol dirbęs „Procter & Gamble“ kompanijoje Londone.

Tai „Verslo žinioms“ patvirtino ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis. Konkursas į šias pareigas neskelbiamas, nes, anot viceministro, dėl to užsitęstų direktoriaus skyrimo procedūra, o imtis darbų įmonės steigėja – savininkės teises, pareigas ir funkcijas gavusi Ūkio ministerija – nori kuo greičiau.

Tačiau greičiau vargu ar pavyks, nes baigiama formuoti tik naujojo darinio galva, o po ja –daugybė smulkių kontorų regionuose bei rajonuose ir pavienių atstovų kiekvienoje savivaldybėje. Dėl pretendentų į šias vietas, taigi ir dėl įtakos kreipiant būsimas įmonės lėšas viena ar kita linkme tebevyksta aršūs interesų grupių mūšiai.

Tikslams įgyvendinti kuriama struktūra apžios apie 40 verslo informacinių centrų, 28 verslo inkubatorius, o visuos juos 3 metus valdys privatūs operatoriai, laimėję konkursą. Struktūroje bus 7 regioninės atstovybės ir 60 atstovų, jie dirbs tiesiogiai savivaldybėse.

Ūkio ministerija prognozavo, kad kitąmet įmonei „Eksportuojančioji Lietuva“ išlaikyti reikės 4,7 mln. litų, o A.Burkovskis pateikė gerokai kuklesnę sumą – 3,3 mln. litų, šiuos pinigus, anot jo, dar reikės padalyti tarp Lietuvos ekonominės plėtros agentūros ir šios įmonės.

Įmonės pristatymo projekte rašoma, kad kitąmet įmonė gaus 15 mln. litų projektams remti.  Tačiau viceministras negalėjo pasakyti, kokiomis lėšomis disponuos „Eksportuojančioji Lietuva“, kaip jie bus skirstomi, kokių prioritetų bus laikomasi skatinant konkurencingumą ir eksportą, kiek kainuos administracinio aparato išlaikymas – viskas rengiama. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius