-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus augo 6,4 proc., importuotų – 22,5 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos šių metų sausį, palyginti su tuo pačiu laiku prieš metus, padidėjo 6,4 proc., importuotų prekių – 22,5 proc.
Kylančios dujų kainos
Kylančios dujų kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 12,4 proc., ne iš euro zonos – 31,6 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį – sausį, palyginti su gruodžiu – eksportuotų prekių kainos sumažėjo 0,5 proc., importuotų – padidėjo 1,1 proc.

Iš eksportuotų prekių labiausiai – 32,4 proc. – atpigo elektra. Plieniniai vamzdžiai, vamzdeliai, tuščiaviduriai profiliuočiai ir susijusios jungiamosios detalės atpigo 18,7 proc., vienmečiai žemės ūkio augalai – 8,4 proc., bet pabrango cementas, kalkės ir gipsas – 18,4 proc., gyvi augalai, svogūnėliai, gumbai ir šaknys, auginiai ir ūgliai – 11 proc., pesticidai ir kiti agrochemijos produktai – 5,8 proc.

Iš importuotų prekių daugiausia – 37,3 proc. – pabrango koksavimo krosnių produktai. Pagrindiniai vaistų pramonės gaminiai ir vaistų preparatai brango 13,8 proc., žalia nafta – 12,4 proc., bet atpigo gamtinės dujos – 39,5 proc., elektra – 23,6, knygos, periodiniai leidiniai – 17,7 proc.

Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 2,5 proc., ne iš euro zonos – 0,2 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius