Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus padidėjo 7,7 proc., importuotų – 5,4 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos balandį, palyginti su 2016-ųjų balandžio mėnesiu, padidėjo 7,7 proc., o importuotų prekių kainos – 5,4 procento.
Eksportas
Eksportas

Per mėnesį – balandį, palyginti su kovu – eksportuotų prekių kainos ūgtelėjo 0,8 proc., o importuotų prekių kainos smuktelėjo 0,3 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių žymiai padidėjo variklinių transporto priemonių bei kompiuterių ir išorinės įrangos kainos (po 8 proc.), konstrukcinių metalinių gaminių (5,6 proc.), rafinuotų naftos produktų (3,8 proc.), bet sumažėjo liejimo iš metalo produktų kainos (17,8 proc.), kitų porceliano ir keramikos gaminių (6,4 proc.), žalios naftos (5,2 proc.) kainos.

Iš importuotų prekių daugiausia – 8,7 proc. – atpigo elektros perdavimo ir paskirstymo produktai, sporto reikmenys atpigo 4,9 proc., žaliavinė mediena – 4,5 proc., bet pabrango akmuo, smėlis ir molis – 6,8 proc., kiti nemetalo mineraliniai gaminiai – 3,3 proc., perdirbti ir konservuoti vaisiai, uogos ir daržovės – 2,7 procento.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 3 proc., ne iš euro zonos – 7,4 proc., per mėnesį importuotų prekių kainos beveik nepasikeitė, ne iš euro zonos – sumažėjo 0,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius