Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus sumažėjo 4,8 proc., importuotų – 5,4 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos spalį, palyginti su 2019-ųjų spalio mėnesiu, sumažėjo 4,8 proc., o importuotų prekių – 5,4 procento.
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją
Vilkikai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Eksportas Importas

Per mėnesį – spalį, palyginti su rugsėju – eksportuotų prekių kainos padidėjo 0,9 proc., importuotų – 0,1 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 0,6 proc., ne iš euro zonos – 9,4 proc., o per mėnesį, atitinkamai, padidėjo 0,4 proc. ir sumažėjo 0,1 proc.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krovininiai vagonai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krovininiai vagonai

Iš eksportuotų prekių per mėnesį labiausiai – 12,4 proc. – pabrango pesticidai ir kiti agrochemijos produktai. Kompiuteriai ir išorinė įranga pabrango 9,2 proc., konstrukciniai metaliniai gaminiai – 8,7 proc., bet atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 14,3 proc., elektros perdavimas ir paskirstymas – 7,9, gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai – 5,8 proc.

Iš importuotų prekių per mėnesį daugiausia – 13,1 proc. – pabrango gamtinės dujos. Niekur kitur nepriskirti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai pabrango 5,2 proc., kita elektros įranga – 3,9 proc., bet atpigo tekstilės verpalai ir siūlai – 4,6 proc., žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 4,3, gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai – 3,7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius