-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Elas“ laimėjo Tel Avivo universiteto užsakymą už 1,5 mln. litų pagaminti lazerinį įrenginį

Lietuvos lazerių technologijų bendrovė „Elas“, gyvuojanti tik 1,5 metų, gavo 1,5 mln. litų vertės Tel Avivo universiteto užsakymą sukurti ir pagaminti lazerinio mikroapdirbimo įrenginį.

Bendrovės „Elas“ direktorius Jonas Klimantavičius teigia, kad Tel Avivo universitetui bendrovė sukurs ir pagamins įrenginį, reikalingą moksliniams tyrimams, rašo „Verslo žinios“.

„Mūsų įrenginio universitetui reikia, nes jis atlieka mokslinius tyrimus, kaip lazeriu apdirbti įvairias medžiagas. Be to, savo reikmėms jie turi pasigaminti specialių komponentų, jie vėliau bus naudojami biomedicinos tyrimams“, – aiškino J.Klimantavičius.

Ryšiai su Izraelio universiteto atstovais užsimezgė pernai gegužę Miunchene, Vokietijoje, vykusioje vienoje didžiausių pasaulyje lazerių technikos parodoje „Laser World of Photonics“.

Įrenginį universitetui lietuviai pateiks rugpjūtį. Bendrovė „Elas“ pernai pasiekė 0,8 mln. litų apyvartą, jos pagaminti įrenginiai keliavo į Meksiką, Vokietiją, Indiją.

„Šiems metams jau turime maždaug 2,4 mln. litų vertės užsakymų, o metinė apyvarta 2012-aisiais, planuojame, sieks 3,5 mln. litų. Mūsų eksporto žemėlapį papildė Izraelis, toliau dirbame su Indija. Be to, pagaliau sulaukėme užsakymų ir iš Lietuvos“, – vardijo J.Klimantavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius