-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Elektros birža planuoja plėsti veiklą

Lietuvos elektros energijos rinkos operatorė „BaltPool“, valdanti šalyje veikiančią elektros biržą, rinkos dalyviams kitąmet žada pasiūlyti naujas sandorių galimybes.
Elektros laidai
Elektros laidai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Seimui priėmus tam reikalingus įstatymus, elektros energijos pirkimo-pardavimo sandorius būtų galima sudaryti ne tik kitai dienai, bet metams ar net keleriems. Teigiama, kad šis prekybos modelis bus naudingas ne tik biržos dalyviams, bet ir elektros energijos vartotojams, pranešė Lietuvos televizijos naujienų laida „Panorama“.

„Šiuo metu Lietuvoje veikiame pagal „NordSpot“ principus ir turime prekybą vienai dienai. Šalia šito ruošiamės pasiūlyti rinkai ilgalaikius elektros sandorius. Vadinasi, bus galima sudaryti sandorį tam tikram laikotarpiui į priekį“, – sakė „BaltPool“ generalinė direktorė Lina Skrabutėnaitė.

Analogiški, ilgalaikiai elektros energijos biržos sandoriai yra vykdomi Europos šalyse. Lietuvoje, priėmus reikiamus įstatymus Seime, tai planuojama pradėti daryti 2012 metų pirmoje pusėje.

Elektros energijos biržos dalyvės bendrovės „Enefit“ generalinio direktoriaus Liudo Liutkevičiaus teigimu, atsiradus ilgalaikių sandorių galimybei elektros biržos dalyviams bus lengviau prognozuoti elektros kainas tiek mažmeninėje, tiek didmeninėje rinkoje, todėl ir jos poreikius bus galima planuoti.

„Baltpool“ savo veiklą pradėjo nuo 2010-ųjų sausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius