-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros energija brangs 3 centais

Kainų komisijai sumažinus elektros gamybos kainą, galutinė kaina vartotojams kitąmet turėtų išaugti ne 7, o 3 centais už kilovatvalandę.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / Photos.com nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, prieš keletą savaičių atidėjusi didesnių kitų metų elektros kainų tvirtinimą, ketvirtadienį 0,7 cento iki 14,3 ct sumažino elektros gamybos kainą, praneša Lietuvos radijas.

Gamybos kaina sudaro trečdalį galutinės kainos vartotojams.

Savo ruožtu didžiausia „Leo LT“ akcininkė Ūkio ministerija ragina skirstymo ir perdavimo paslaugų kainas palikti tokias pačias, kaip ir šiemet.

Jeigu „Leo LT" atsižvelgtų į pagrindinio akcininko nuomonę, elektra brangtų maždaug 3 ct/kWh iki 36 ct/ kWh. Kad elektra turėtų brangti ne 7, bet 3 ct/kWh pirmadienį buvo pareiškęs ir Premjeras Andrius Kubilius.

Anksčiau buvo planuojama, kad elektros kaina nuo 2009 m. didės iki 40 ct/kWh. Šiuo metu pagrindinis elektros tarifas vartotojams yra 33 centai.

Kainų komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys prognozuoja, kad naująsias elektros kainas pavyks patvirtinti iki Naujųjų metų ir jos įsigalios nuo sausio 1 d.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius