Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros tiekėjams VIAP – ne nauda, o vargas

Vyriausybei šią savaitę įpareigojus privačius elektros tiekėjus pradėti rinkti viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) mokestį iš elektros vartotojų, šiems stringa sutarčių su klientais pasirašymas ir gresia sankcijos dėl didesnės nei sutartyse elektros kainos.
Elektra
Elektra / 123rf.com nuotr.

Nepriklausomos elektros tiekėjai piktinasi, kad valstybiniai mokėjimai už VIAP perkeliami privačiam verslui, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Įmonės „SBE Energy“ generalinis direktorius Žydrūnas Stankevičius sako, kad nepriklausomi elektros tiekėjai sutartyse su klientais dažniausiai numato fiksuotas kainas visam sutarties galiojimo laikotarpiui, o dabar numatyta, kad VIAP gali būti peržiūrimas kas pusmetį: „Vadinasi, mums gali būti taikomos sankcijos. Viešųjų pirkimų atveju kainos keitimo galimybė sutartyse dažnai išvis nenumatoma“.

Bendrovės „Enefit“ generalinis direktorius Liudas Liutkevičius prognozuoja, kad įmonei gali tekti iš savo kišenės padengti tas sąnaudas, kurios susidarys, jei klientas vėluos atsiskaityti ar bankrutuos: „Reikės daugiau apyvartinių lėšų, auga veiklos rizika“.

Valstybinė energetikos ir kainų kontrolės komisija įžvelgia kitą pavojų – VIAP lėšos, atsidūrusios privačių įmonių rankose, gali nepasiekti VIAP administratoriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius