-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eligijus Masiulis: Kauno laukia dideli infrastruktūros projektai

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis tikisi, kad šiais metais Kaune pagaliau bus pradėti įgyvendinti svarbūs infrastruktūros projektai, kuriems jau numatytas finansavimas.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarp tokių jis mini Panemunės tilto, A.Juozapavičiaus prospekto, K.Petrausko ir Parodos gatvių rekonstrukciją.

„Tuos projektus buvo galima pradėti įgyvendinti pernai, bet dėl įvairiausių biurokratinių kliūčių, užsitęsusių projektavimo darbų ir kitų priežasčių laikas bėgo, o projektų įgyvendinimas neprasidėjo“, – interviu „Kauno dienai“ sakė E.Masiulis.

Anot jo, Kaunas pernai gavo nemažą dalį rezervinių lėšų, ministerija iš Kelių fondo rezervo galėjo prisidėti prie tiltų į Nemuno salą statybų.

„Prognozuojama, kad šiais metais Kaunui atiteksianti pinigų suma bus dar didesnė, nes reikia ir automobilių stovėjimo aikštelę prie arenos užbaigti, ir pradėti spręsti Panemunės tilto, ir jau minėtų gatvių rekonstrukcijų klausimus. Projektai dideli ir brangūs. Per vienus metus visko nepadarysime, bet reikia bent pradėti“, – kalbėjo susisiekimo ministras.

Anot jo, Kauno laukia dar vienas itin didelis objektas – Laisvės alėjos rekonstrukcija. Ministerija žada prisidėti prie projektavimo darbų finansavimo, bet jis yra labai brangus, ir Kelių fondui – „ne pagal pečius“.

E.Masiulis pažadėjo skirti beveik 3 mln. litų iš Kelių fondo ir arenos Nemuno saloje automobilių stovėjimo aikštelei užbaigti.

Anot ministro, iš 2007–2013 metų ES programų tiesiogiai Kauno kelių infrastruktūrai skirta daugiau nei 24 mln. litų: „Kol kas nė vienas litas nėra panaudotas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius