Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Energetikos ministras: suskystintų dujų terminalas bus ir „Achemos“ interesas

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas teigia, jog Lietuvoje planuojamas suskystintų dujų terminalas yra ir didžiausios dujų vartotojos Lietuvoje „Achemos“ interesas „bet kuriuo atveju“.
Suskystintų gamtinių dujų terminalas turėtų atsirasti prie Kiaulės nugaros - salos uosto akvatorijoje.
Suskystintų gamtinių dujų terminalas turėtų atsirasti prie Kiaulės nugaros - salos uosto akvatorijoje. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Jie galės gauti dujų šiuo keliu. Jeigu ne – visada terminalo veiksnį galės pritaikyti derybose su kitais dujų tiekėjais. Lietuvos tikslas – terminalu ne pakeisti vamzdį, o įgyti dar vieną tiekimo šaltinį“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė A.Sekmokas.

Šių metų pradžioje paskelbus iniciatyvą derėtis su „Gazprom“, kad Lietuvai parduodamų dujų kaina būtų sumažinta bent 15 proc., A.Sekmokas teigė, jog iš ši iniciatyva nepavyko todėl, kad iki Lietuva neturi alternatyvos: „terminalo arba kito vamzdžio“.

„“Gazprom„ diktuoja kainas ne tik Lietuvai ir ES. Tai viena iš priežasčių, kodėl keletas ES energetikos bendrovių teikė ieškinius arbitražui. Jeigu “Gazprom„ būtų nusileidęs Lietuvoje, tai būtų pralaimėjimą liudijantis precedentas“, – sakė ministras.

A.Sekmokas kalbėjo, jog su „Gazprom“ Lietuva neketina „pulti bylinėtis“.

„Norėčiau atkreipti dėmesį kad Stokholmo arbitražas atmetė “Gazpromo„ ieškinį dėl mūsų ieškinio šalies teismams dėl “Lietuvos dujų„ neveiklumo. Kita vertus, “Gazprom„ taip ir nepradėjo iki šiol arbitražo bylos prieš Lietuvą dėl investicijų apsaugos. Galbūt jie to imsis, tačiau dabartinę padėtį vertinu kaip derybinę poziciją. Taip ir mes, nepuldami bylinėtis, toliau rodome, kad kartu su ES esame pasirengę deryboms ir vykdyti racionalią politiką. Kol yra galimybių spręsti šį reikalą be bylinėjimosi, reikia jas išnaudoti“, – sakė A.Sekmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius