Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB artimiausius 3–4 metus trauktis iš Šiaulių banko neketina

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) artimiausiu metu neketina parduoti turimo 19,57 proc. Šiaulių banko akcijų paketo, tačiau neatskleidžia, ar planuoja toliau investuoti į Lietuvos finansų sektorių.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

ERPB, kuris Šiaulių banko akcininku yra nuo 2005 metų, paprastai investuoja 3–5 metų laikotarpiui, todėl, atsižvelgiant į investicijos laiką, rinkoje buvo svarstoma, kad sparčiai artėja jo pasitraukimo laikas. Tačiau ERPB atstovai informavo apie ketinimus dar 3–4 metus likti Šiaulių banke su kitais akcininkais, rašo portalas eversus.lt.

Anot eversus.lt šaltinių, ERPB apsisprendimą dėl išėjimo lemia ne laikas, o aplinkybės. Šis bankas pasitraukimui visada renkasi tokį laiką, kad jis būtų naudingas ir jam, ir įmonei. Tam dabar kliudo nemažai aplinkybių, tarp kurių – ir Europos skolų krizė, kuri neišvengiamai darys įtakos Lietuvos ekonomikai, taip pat žlugusio „Snoro“ banko įtaka rinkai bei atpigusios bankų akcijos.

„ERPB yra savotiškas katalizatorius: bankas ateina, kad sustiprintų įmonę, o išeina, kai ji tvirtai atsistoja ant abiejų kojų ir gali sėkmingai darbą tęsti savarankiškai. Kitaip tariant, kuo įmonė geriau dirba, tuo mažiau jai reikalingas šis investuotojas“, – tvirtino neįvardyti šaltiniai.

Rugsėjo pabaigoje 17 tarpusavyje susijusių akcininkų, įskaitant ir ERPB, kartu valdė 43,39 proc. Šiaulių banko akcinio kapitalo.

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius