Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB gali finansuoti suskystintųjų dujų terminalo statybą

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) ketina ir toliau finansuoti įvairius Lietuvos įgyvendinamus projektus. Vienas iš projektų, kuris ateityje gali sulaukti ERPB paramos, – suskystintųjų dujų terminalo statyba.
Moneta
Moneta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Turiu užtikrinti, kad bankas yra pasiruošęs vykdyti savo įsipareigojimus Lietuvoje. Kalbėjome apie sritis, kuriose Lietuvos ir ERPB bendradarbiavimas būtų naudingas. Viena pagrindinių temų buvo energetikos sektorius“, – antradienį po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi sakė ERPB viceprezidentas Janas Fischeris.

Premjero patarėjo Mykolo Majausko teigimu, ERPB viceprezidentas pažadėjo paramą suskystintų dujų terminalo statybai. Tačiau susitikime taip pat buvo pabrėžta, kad suskystintųjų dujų terminalas turėtų prasmę, jeigu būtų atskirtas nuo perdavimo sistemos.

Paklaustas, kiek lėšų ERPB galėtų skirti terminalo statybai, M.Majauskas sakė: „Galima kalbėti apie pačią paramos formą suskystintųjų dujų terminalui. Tai galėtų būti skolinami pinigai. Apie sumas, dydžius mes nekalbėjome.“

J.Fischeris sakė, kad susitikime taip pat kalbėta apie savivaldybių, smulkiojo verslo projektų finansavimą, paramą bendrovėms, norinčioms investuoti užsienyje, ir paramą Lietuvos finansų sektoriui.

ERPB viceprezidento skaičiavimais, pernai į įvairius projektus Lietuvoje ERBP investavo 100 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius