Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB patvirtino pasitikėjimą Šiaulių banku

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, didžiausias Šiaulių banko akcininkas, pareiškė savo pasitikėjimą 7-uoju pagal turto dydį banku Lietuvoje. Valstybei perėmus vieną iš bankų, atsinaujino neramumai šalies finansiniame sektoriuje, todėl ERPB nori pabrėžti savo nuolatinę paramą Šiaulių bankui.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Išplatiname pareiškime teigiama, kad ERPB yra įsitikinęs geru Šiaulių banko valdymu ir, po kapitalo padidinimo 2011 m., banko akcijos yra visiškai apmokėtos esamų akcininkų, o pats bankas yra gerai kapitalizuotas.

2011 m. rugsėjo pabaigoje Šiaulių bankas pranešė apie savo devynerių mėnesių grynąjį pelną, siekiantį 10,7 mln Lt bei 12,8 proc. kapitalo pakankamumo rodiklį.

Pagal savo strateginį veiklos planą Lietuvoje ERPB ketina tęsti bendradarbiavimą su Šiaulių banku, teikti tęstinę paramą bankams, skolinant verslo sektoriui, ypatingą dėmesį skiriant smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms.

ERPB ir Šiaulių bankas sėkmingai bendradarbiauja jau 11 metų. Nuo pat bendradarbiavimo pradžios, ERPB padėjo remdamas dinamiško, Lietuvos akcininkams priklausančio banko plėtrą, o Šiaulių bankas, savo ruožtu, buvo labai vertingas ERPB partneris kredituojant smulkų ir vidutinį verslą.

2000 m. ERPB suteikė 5 mln eurų kreditinę liniją Šiaulių bankui smulkaus ir vidutinio verslo įmonių finansavimui; 2001 m. Šiaulių bankas gavo 2 mln eurų paskolą, skirtą finansuoti grūdinių kultūrų supirkėjus, perdirbėjus bei augintojus. Tarpininkaujant ERPB dar dvi sindikuotos paskolos, kurių kiekvienos vertė siekė 12 mln eurų, buvo suteiktos Šiaulių bankui 2005 ir 2006 metais, kad šis galėtų plėsti savo veiklos apimtis. 2009 m. ERPB suteikė 30 mln eurų vertės konvertuojamą paskolą, kaip paramą Šiaulių bankui ekonominės krizės laikotarpiu.

Nuo 2005 ERPB yra pagrindinis Šiaulių banko akcininkas, o 2010 jis padidino savo turimų akcijų kiekį nuo 16,06 proc. iki 19,57 proc., konvertuodamas dalį paskolos, suteiktos 2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius