Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES atlieka antimonopolinį tyrimą dėl „Facebook“ kriptovaliutos projekto

Europos Sąjungos (ES) konkurencijos prievaizdė pradėjo tyrimą dėl amerikiečių bendrovės „Facebook“ kriptovaliutos projekto, rodo dokumentas, su kuriuo susipažino naujienų agentūra „Bloomberg“.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisija „šiuo metu atlieka veiksmų, kurie potencialiai riboja konkurenciją, tyrimą“, susijusį su asociacija „Libra Associaton“, nerimaudama, jog siūloma mokėjimo sistema nesąžiningai varžytų konkurenciją, rašoma dokumente.

Pareigūnai taip pat nerimauja, kad „Libra“ gali lemti konkurencijos apribojimus keitimosi informacija ir vartotojų duomenų naudojimo atžvilgiu, rašoma klausimyne, kuris yra standartinė ES tyrimų pradinio etapo dalis, susijusi su informacijos rinkimu.

Reguliuotojai taip pat tiria „Libra“ programos integravimo tokiose „Facebook“ paslaugose kaip „WhatsApp“ ir „Messenger“ galimybę. Tyrime pagrindinis dėmesys skiriamas „Libra Associaton“ valdymo struktūrai ir narystei.

Tuo tarpu kiti ES reguliuotojai „stebi kriptovaliutų ir mokėjimo sistemų, įskaitant „Libra“, rinkos plėtrą“, – sakoma Europos Komisijos finansų reikalų skyriaus atstovo pranešime.

„Facebook“ planuoja išleisti kriptovaliutą „Libra“ į apyvartą jau kitais metais. Ji bus klasifikuojama kaip stabilioji valiuta. „Facebook“ sieks išvengti didelių „Libra“ kainos svyravimų, kad kriptovaliuta galėtų būti naudojama kasdienėms operacijoms.

Norėdama gauti reguliuotojų pritarimą, „Facebook“ sukūrė asociaciją „Libra Association“, kuri priims su kriptovaliuta susijusius sprendimus.

Organizaciją sudaro mažiausiai 27 įmonės, įskaitant „Visa“, „Uber“ ir „PayPal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius