Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES ekonomika auga, o su ja plečiasi ir skurdo ribos

Dalinis ekonomikos atsigavimas ES šalyse nereiškia mažiau skurde gyvenančių, bet visu etatu dirbančių žmonių, rodo naujienų svetainės dw.de cituojamas tyrimas. Stipriausia ES ekonomika laikoma Vokietija taip pat nėra išimtis – joje skurdo ribos per pastaruosius metus išsiplėtė.
Išmaldos prašanti moteris Romoje
Išmaldos prašanti moteris Romoje / 123rf.com nuotr.

Pirmadienį paskelbtame Vokietijos pelno nesiekiančio fondo „Bertelsmann“ tyrime teigiama, kad ekonomikos atsigavimas daugelyje iš 28 bloko šalių pastaraisiais metais įgavo pagreitį, pagerindamas darbo rinkos situaciją.

Teigiama, kad 2015 m. ES šalyse darbus turėjo 215,7 mln. žmonių, arba du trečdaliai darbingo amžiaus europiečių – 0,8 proc. daugiau nei 2014 m.

Vis dėlto, „Bertelsmann“ tyrime, pavadintame „Socialinio neteisingumo indeksas 2016“, pažymima, kad ūkio atsigavimas taip ir nepalengvino skurdžiai gyvenančių darbuotojų padėties.

Atvirkščiai, pastaraisiais metais su skurdu susiduria vis daugiau žmonių, turinčių viso etato darbus. 2013 m. skurde gyveno 7,2 proc. ES dirbančiųjų, o 2015 m. šis skaičius pasiekė 7,8 proc.

Skurdžiai gyvenančių, bet dirbančių žmonių skaičius smarkiai ūgtelėjo ir stipria ekonomika besidžiaugiančioje Vokietijoje. 2009 m. tokių čia buvo 5,1 proc. o praėjusiais metais jau 7,1 proc.

„Bertelsmann“ tyrime taip pat pabrėžta, kad smarkiai auga viskuo nusivylusio jaunimo gretos, ypač Graikijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje, kur su skurdu susiduria kas trečias gyventojas.

„Perspektyvų jaunimui trūkumas naudingas dešiniesiems populistams visoje Europoje“, – daro išvadą fondo vadovas Aartas de Geusas, apibendrindamas tyrimo rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius