-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ES fondo vadovas: Graikijai neprireiks naujos gelbėjimo programos

Europos Sąjungos finansinės pagalbos fondo vadovas trečiadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad Graikijai neprireiks naujos finansinės pagalbos programos 2018 metais po to, kai baigs galioti dabartinė programa.
Atėnai
Atėnai / 123rf.com nuotr.

„Jeigu šalis tinkamai pasinaudos ateinančių 18 mėnesių, esu įsitikinęs, kad trečiasis pagalbos paketas Graikijai bus paskutinis“, – Vokietijos dienraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ sakė Europos stabilumo mechanizmo (ESM) fondo vadovas Klausas Reglingas.

„Graikija padarė pažangą. Manau, kad nuo 2018 metų vidurio Graikija jau galės skirsti savo sparnais ir gebės gauti lėšų rinkose“, – pridūrė jis.

Dėl trečiojo tarptautinės pagalbos priemonių paketo, kurio vertė siekia 86 mlrd. eurų, Graikijai su tarptautiniais kreditoriais susitarė 2015 metaus ir jau gavo kelias išmokas, mainais į konkrečias reformas. Tačiau derybos dėl naujausio programos įgyvendinimo raundo pateko į aklavietę, ir imta nuogąstauti, kad Graikija gali palikti euro zoną.

Siekdamas pralaužti ledus derybose su Europos Sąjunga ir Tarptautiniu valiutos fondo (TVF), Atėnai pirmadienį sutiko aptarti naujas reformas. Šaliai būtina gauti dar vieną išmoką, kad galėtų liepą grąžinti 7 mlrd. eurų skolas.

TVF nori, kad euro zonos šalys nurašytų didelę dalį Graikijos skolų. Tačiau tam labiausiai priešinasi Vokietija.

„Tiesa, kad turime skirtingų nuomonių. Pavyzdžiui, dėl to, kiek tvarios yra Graikijos skolos. Tačiau sutariame dėl to, ką Graikija turi padaryti per ateinančių 18 mėnesių“, – sakė ESM vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius