-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES įpareigojo „Visa“ ir „MasterCard“ sumažinti atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis mokesčius

Europos Sąjunga (ES) priėmė sprendimą įpareigoti tarptautines kredito kortelių milžines „Visa“ ir „MasterCard“ mažinti mokesčius už mokėjimo operacijas, atliekamas ne ES išduotomis mokėjimo kortelėmis, pirmadienį pranešė Europos Komisija.
"Mastercard" kortelė
"Mastercard" kortelė / „Scanpix“/AP nuotr.

Jungtinėse Valstijose įsikūrusios bendrovės jau įsipareigojo sumažinti savo „tarpregioninius tarpbankinius mokesčius“, tačiau šios savaitės sprendimas privers minėtas bendrovės paisyti ES antimonopolinių įstatymų.

„Šis sprendimas, kartu su mūsų 2019 metų sausio mėnesio sprendimu dėl „Mastercard“ tarpvalstybinių atsiskaitymo kortelėmis paslaugų, leis Europos mažmenininkams mažinti kainas vartotojams“, – pareiškė už konkurenciją atsakinga Komisijos narė Margrethe Vestager (Margretė Vestager).

Pasak Europos Komisijos, mokesčiai, imami, kai ne Europos Sąjungos ribose išduotų kortelių „Visa“ ir „MasterCard“ turėtojai atsiskaito Europoje – kurie buvo didesni nei taikomi valstybėse narėse išduotų kortelių turėtojams, – vidutiniškai bus sumažinti 40 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius