Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ir Japonija pasiekė politinį susitarimą dėl laisvosios prekybos

Europos Sąjunga ir Japonija trečiadienį po ketverius metus trukusių derybų pasiekė politinį susitarimą dėl istorinės laisvosios prekybos sutarties, pranešė ES prekybos komisarė Cecilia Malmstroem.
Demonstracija už ES
Europos Sąjunga / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis svarbus susitarimas pasiektas likus dviem dienoms iki Vokietijoje vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių vadovų susitikimo, kuriame JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kaip manoma, gins savo protekcionistinę poziciją „Amerika svarbiausia“.

„Pasiekėme politinį susitarimą ministrų lygmenyje dėl ES ir Japonijos prekybos susitarimo“, – po Briuselyje įvykusio susitikimo su Japonijos finansų ministru Fumio Kishida tviteryje parašė komisarė.

Jos teigimu, abi pusės „išsprendė kelis likusius nesutarimus“ ir dabar “rekomenduos savo vadovams patvirtinti jį per viršūnių susitikimą“ ketvirtadienį, teigė ES prekybos komisarė.

Manoma, kad Japonijos premjeras Shinzo Abeprekybos susitarimo gaires oficialiai patvirtins ketvirtadienį susitikęs su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku bei Europos Komisijos pirmininko Jeanu-Claude‘u Junckeriu.

ES ir Japonijos ekonomikoms tenka 28 proc. pasaulinio BVP, tad dvišalis susitarimas yra vienas didžiausių istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius