-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ES kovai su koronavirusu skyrė per 230 mln. eurų

Europos Komisija pirmadienį skyrė 232 mln. eurų kovai su plintančiu koronavirusu ir paragino tarptautinę bendruomenę bendradarbiauti.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ar tai būtų pasirengimo didinimas Europoje, ar Kinijoje, ar dar kur nors, tarptautinė bendruomenė turi dirbti drauge, o Europa – vaidinti svarbiausią vaidmenį“, – pareiškė EK vadovė Ursula von der Leyen.

„Neturi būti jokių abejonių, kad tai yra globalus iššūkis, ir jis reikalauja visos tarptautinės bendruomenės bendradarbiavimo“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė už krizių valdymą atsakingas eurokomisaras Janezas Lenarčičius.

Jis apibūdino Briuselio veiksmų spektrą, neapribotą Europos Sąjungos sienų.

„Giname savo piliečius tiek sunkiausiai nukentėjusiuose regionuose, tiek Europoje. Finansuojame vakcinų kūrimą, diagnostiką ir gydymą, kas atneš naudos žmonėms visame pasaulyje. Padedame Kinijai, kuri tebėra pagrindinis epidemijos epicentras. Galiausiai, didiname pagalbą šalims, turinčioms silpnesnes sveikatos apsaugos sistemas; daugelis jų yra Afrikoje“, – kalbėjo J.Lenarčičius.

Iš EK skirtų lėšų 114 mln. eurų bus skirti Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) paruošti pasauliniam planui, kuris reikalingas tobulinti pasirengimą ir reagavimą į nepaprastąsias situacijas šalyse, turinčiose silpnas sveikatos apsaugos sistemas, ir mažiau atspariose valstybėse.

Dar 15 mln. eurų bus skirta Afrikai, įskaitant Pasteuro (Pastero) institutą Dakare, siekiant padėti greičiau diagnozuoti ligą ir vykdyti epidemiologinę priežiūrą.

100 mln. eurų bus skirta tyrimams epidemiologijos, diagnostikos, terapijos ir prevencijos srityse, iš jų 90 mln. – ES ir farmacijos pramonės bendradarbiavimo programai „Naujoviškų vaistų iniciatyva“.

Galiausiai, 3 mln. eurų bus skirta ES pilietinės saugos mechanizmui, finansuoti Bendrijos piliečių evakuaciją iš Uhano miesto Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius