Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES patikrinimai dujų įmonėse atlikti dėl Lietuvos skundo

Lietuvos Vyriausybės skundas tapo pagrindu Europos Sąjungos (ES) patikrinimams dujų įmonėse, remdamasi neįvardytu šaltiniu dujų rinkoje penktadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.
Dujų vamzdžiai
Dujų vamzdžiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad Europos Komisijos pareigūnų dokumentuose, kurie pateikti patikrinimų metu, buvo nuorodos į Lietuvos Vyriausybės dokumentą.

Tuo tarpu Europos Komisijos atstovė Amelia Torres sakė, kad Lietuvos skundas nebuvo vienintelė priežastis patikrinimams, teigia „Interfax“.

Dėl galimų konkurencijos pažeidimų maždaug dvidešimtyje dujų sektoriaus įmonių antradienį kratos atliktos dešimtyje ES šalių, daugiausia – Vidurio ir Rytų Europoje, pranešė Europos Komisija. Ji nurodė, kad patikrinimai atlikti dėl įtarimų, jog buvo pažeistos konkurencijos taisyklės.

Patikrinimai buvo atlikti ir įmonėje „Lietuvos dujos“, kurios daugiau nei trečdalį akcijų turi Rusijos „Gazprom“.

Lietuvos Vyriausybė koncerną, kuris yra ir vienintelis dujų tiekėjas Lietuvai, dėl galimo piktnaudžiavimo yra apskundusi Europos Komisijai. Kreipdamasi į Europos Komisija, Energetikos ministerija reikalauja įpareigoti „Gazprom“ taikyti skaidrią, sąžiningą bei nediskriminacinę gamtinių dujų tiekimo politiką.

Lietuvos skundas buvo perduotas Europos Komisijos Konkurencijos direktoratui, kuris pradėjo tyrimą, tačiau komentarų apie jo eigą neteikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius