Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

ES ragina Serbiją nepasirašyti prekybos sutarties su Rusijos vadovaujamu bloku

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai penktadienį paragino Serbiją nenutolti nuo savo deklaruojamo tikslo įstoti į Europos Sąjungą, šiai Balkanų valstybei ruošiantis pasirašyti prekybos sutartį su Rusijos vadovaujamu bloku.
Serbijos ir ES vėliavos
Serbijos ir ES vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Belgradas spalio 25 dieną turėtų pasirašyti paktą su Eurazijos Ekonomine Sąjunga (EES), kuriai priklauso Rusija, Armėnija, Baltarusija, Kazachstanas ir Kirgizija.

Šalys kandidatės, siekiančios prisijungti prie ES, turi koordinuoti savo politiką su Briuseliu, ypač prekybos klausimais.

Per penktadienį vykusį pasitarimą su ES diplomatijos vadovais Slovakijos užsienio reikalų ministras Miroslavas Lajčakas (Miroslavas Laičakas) pavadino Serbijos veiksmus „painiojančiais“.

„Jei rimtai vertinate savo orientaciją į Europą, akivaizdu, kad reikia priimti politinius sprendimus, kurie jus prie jos priartina. Šis [sprendimas pasirašyti sutartį] nėra vienas iš jų“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius