Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES viešieji pirkimai bus atliekami tik elektroniniu būdu

Per kelerius metus planuojama įpareigoti viešuosius pirkimus Europos Sąjungoje vykdyti tik elektroninėje erdvėje, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.
Moteris naudojasi kompiuteriu
Moteris naudojasi kompiuteriu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar kaip tik derinama direktyva dėl visų viešųjų pirkimų perkėlimo į elektroninę erdvę. (...) Skaičiuojama, kad teigiamas tokio sprendimas efektas visos ES mastu gali siekti iki 2,3 mlrd. eurų. Pradėjus skatinti elektroninius viešuosius pirkimus, imta nagrinėti galimybę susitarti dėl tokio teisės akto, kuris numatytų visų tokių pirkimų perkėlimą į elektroninę erdvę. Dabar tokia direktyva jau derinama“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė Europos Komisijos Vidaus rinkos ir paslaugų generalinio direktorato generalinio direktoriaus pavaduotojas Pierreėas Delsaux.

Pasak jo, direktyva bus įpareigojanti. Kol kas nėra sutarta dėl jos įgyvendinimo laikotarpio, tačiau tikimasi, kad 2017-2018 metais visi viešieji pirkimai ES bus atliekami elektroniniu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius