-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Estai Latvijoje įsigyja jau dešimtadalį suvartojamo alkoholio

Estijos gyventojai iš Latvijos atsiveža jau dešimtadalį suvartojamų alkoholinių gėrimų. Ši dalis prieš alkoholio akcizų didinimą Estijoje buvo bene perpus mažesnė, skelbia sociologinių ir rinkos tyrimų bendrovė „Kantar Emor“.
Alkoholio skyrius
Alkoholio skyrius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Estijos gyventojai vis aktyviau apsirūpina alkoholiu užsienyje. Iš užsienio atsigabentiems tenkanti viso alkoholinių gėrimų vartojimo dalis jau išaugo iki 14 proc., o vien tik iš Latvijos atsivežtų – iki 10 procentų. Pavyzdžiui, pernai rugpjūtį Latvijos dalis sudarė 6 proc.“, – sakė „Kantar Emor“ atstovas Aivaras Voogas.

„Kantar Emor“ reguliariai atliekamų sociologinių apklausų duomenimis, pernai gruodį alkoholiniu užsienyje apsirūpino 12 proc., šiemet kovą – 14 proc. Estijos gyventojų.

„Aktyviausiai alkoholio iš Latvijos gabenasi pietinių šalies regionų gyventojai – tai darančiųjų dalis išaugo nuo 18 proc. iki 33 procentų. Vykti į Latviją alkoholio nepatingi ir toliau esančios Tartu apskrities gyventojai – praėjusį mėnesį tam ryžosi kas penktas jų“, – pridūrė A.Voogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius