Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija: naujos elektrinės Lietuvoje projektas kartais atrodo lyg laiko gaišimas

Latvija ir Estija vis dar nori prisidėti prie naujos atominės elektrinės Lietuvoje statybų. Vis dėlto, Estijos ministras pirmininkas Andrusas Ansipas sekmadienį pareiškė, kad naujas atominės elektrinės projektas kartais primena laiko gaišimą.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

„Mes norėtume dalyvauti šiame projekte, tai svarbu mūsų šaliai“, – sekmadienį žurnalistams sakė A.Ansipas. Vis dėlto, pasak jo, estai nėra patenkinti tuo, kaip vyksta pasiruošimas elektrinės statyboms.

„Kartais atrodo, kad gaištame laiką. Mes skubame ir jo neturime“, – aiškino Estijos premjeras. Tačiau jis pridūrė, jog kol kas į naujos atominės elektrinės projektą dar žiūri optimistiškai.

Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis aiškino, kad Latvija taip pat vis dar nori dalyvauti projekte ir laukia Lietuvos pasamdytų konsultantų – bendrovės „NM Rothschild & Sons“ – pirmos verslo plano versijos.

Tuo tarpu Lietuvos premjeras Andrius Kubilius aiškino, kad „NM Rothschild & Sons“ verslo plano modelį kolegoms Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje pateiks rugsėjį. Tada, pasak A.Kubiliaus, viskas bus daug aiškiau ir šalys galės pasirinkti kaip prisidės prie projekto.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad Lenkija yra patvirtinusi projektą, pagal kurį iki 2030 metų šalyje turėtų būti pastatytos trys atominės elektrinės. Lenkijos ūkio ministras Waldemaras Pawlakas, šeštadienį paklaustas ar Lenkija dalyvaus Lietuvos atominės elektrinės statybos projekte, atsakė, jog „laukia Lietuvos pasiūlymų, kadangi lietuviai savo programoje daro pakeitimus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius