-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Estija siūlys ES priimti aštuntą sankcijų Rusijai paketą

Estijos vyriausybė ketvirtadienį vykusiame kabineto posėdyje nusprendė kreiptis į Europos Komisiją, oficialiai siūlydama priimti aštuntąjį sankcijų Rusijai paketą.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Pasak užsienio reikalų ministro Urmas Reinsalu, labai svarbu paspartinti kito sankcijų paketo priėmimą, siekiant sugriežtinti ir sustiprinti apribojimus Rusijai ir sistemingai dirbti, nuosekliai didinant agresijos kainą Maskvai.

Estija nori, kad aštuntuoju paketu būtų išplėstos sankcijos Rusijai ekonomikos, energetikos ir prekybos sektoriams ir į sankcijų sąrašą būtų įtraukta daugiau asmenų.

Estija taip pat siekia gerokai išplėsti sankcijas, apribojant Rusijos piliečių judėjimą.

U.Reinsalu pabrėžė, kad Estija siekia politinio sutarimo visoje Šengeno erdvėje, kad būtų įvestos papildomos sankcijos Rusijos piliečiams, kaip tai jau padarė Talinas.

„Kaip užsienio reikalų ministras raginu vyriausybes ir kitas Europos šalis įvesti papildomas vidaus sankcijas, kad būtų sustabdytas šalies agresorės Rusijos piliečių judėjimas Europoje, ir bendradarbiauti siekiant užtikrinti, kad Šengeno erdvė būtų uždaryta Rusijos piliečiams.“

Nuo Rusijos įsivežimo į Ukrainą pradžios vasario pabaigoje Estija ir ES nuolat taiko sankcijas Rusijai. Iki šiol buvo priimti septyni sankcijų paketai, kuriais siekiama, kad agresijos kaina Rusijai būtų tokia didelė, jog visiškai paralyžiuotų jos ekonomiką ir neleistų finansuoti karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius