-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija „Trijų jūrų iniciatyvos“ fondui skirs iki 20 mln. eurų

Estija prisijungs prie „Trijų jūrų iniciatyvos“ investicijų fondo ir jam skirs iki 20 mln. eurų.
Estija
Estija / Vida Press nuotr.

„Tikimės, kad fondas padės atgaivinti Estijos kapitalo rinkas būtent infrastruktūros projektų srityje ir pasiūlys papildomų finansavimo galimybių Estijos įmonėms, veikiančioms transporto, energetikos ir skaitmeninės infrastruktūros sektoriuose“, – sakė Estijos finansų ministras Martinas Helmė.

„Trijų jūrų iniciatyvų“ investicijų fondą inicijavo valstybių prezidentai, o jo tikslas – suteikti impulsą infrastruktūros plėtrai regione. Šią iniciatyvą kartu su Estija jau palaikė Bulgarija, Vengrija, Latvija, Lenkija ir Rumunija.

Fondas būtų orientuotas į „Trijų jūrų iniciatyvos“ šalių projektus transporto, energetikos ir skaitmeninės infrastruktūros srityse, jo dydis, pritraukus institucinių investuotojų nei finansinių įstaigų lėšų, siektų 3-5 mlrd. eurų.

„Trijų jūrų aljansas“ vienija 12 Europos Sąjungos valstybių narių, besiribojančių su Adrijos, Baltijos ir Juodąja jūromis: Austriją, Bulgariją, Čekiją, Estiją, Kroatiją, Lietuvą, Latviją, Lenkiją, Rumuniją, Slovėniją, Slovakiją, ir Vengriją. Svarbiausi iniciatyvos partneriai yra ES, JAV ir Vokietija.

Lenkija ir Rumunija pirmosios į fondą įnešė iš viso kiek daugiau kaip 500 mln. eurų, o JAV pažadėjo jam skirsiančios apie milijardą eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius