Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Estijoje 76 proc. įmonių planuoja įdarbinti naujų darbuotojų per ateinančius 3 mėnesius

Estijoje beveik 76 proc. įmonių planuoja įdarbinti naujų darbuotojų per ateinančius tris mėnesius, parodė darbo paieškos portalo „CV-Online Estonia“ liepos pradžioje atlikta apklausa.
Estija
Estija / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma „CV-Online Estonia“ pranešime spaudai, liepą 39 proc. apklaustų įmonių ketina samdyti naujų darbuotojų, rugpjūtį – 42 proc., o rugsėjį – 32 procentai.

Dar 8 proc. respondentų teigė, kad šiuo metu neplanuoja samdyti darbuotojus, o 14 proc. pripažino, kad dėl koronaviruso pandemijos tebėra „laukimo“ režime.

„Nuspręsta atnaujinti daugybę samdos kampanijų, atidėtų pavasarį dėl pandemijos. Mūsų klientai tvirtina, kad nemažai talentingų darbuotojų liko be darbo, o dabar pats laikas juos samdyti“, – pranešime spaudai teigė „CV-Online Estonia“ rinkodaros vadovas Maris Viires.

Tuo pat metu tik 14 proc. respondentų darbuotojų samdymo priežastimi įvardijo atsigavimą po koronaviruso sukeltos krizės ir gamybos padidėjimą.

40 proc. respondentų teigė, kad jie samdo naujus žmones, nes senieji darbuotojai išėjo iš darbo, o ketvirtadalis respondentų teigė, kad jų įmonės planuoja plėstis.

Sezoninį veiksnį kaip įdarbinimo priežastį paminėjo 12 proc. respondentų, o vaiko priežiūros atostogas – 16 proc. respondentų.

55 proc. įmonių šią vasarą planuoja nutraukti darbo santykius su darbuotojais, paaiškindamos tai gamybos apimčių sumažėjimu ir kompetentingų specialistų trūkumu.

Remiantis apklausa, dabartinė daugumos darbdavių padėtis samdant darbuotojus nėra sudėtingesnė nei prieš šešis mėnesius. Tuo pat metu 23 proc. respondentų nurodė, kad įdarbinimo sąlygos tapo sudėtingesnės, visų pirma, tapo sunkiau rasti darbuotojų švietimo srityje, taip pat darbuotojų tiems darbams, kuriuos anksčiau dirbo užsieniečiai.

Apklausoje dalyvavo 214 įmonių atstovai, iš kurių 23 proc. sudarė pramonės įmonės, taip pat po 12 proc. statybos bendrovių ir švietimo įstaigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius