Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos ministras: sumažinus akcizus padidėjo alkoholio pardavimai šiauriniame pasienyje

Estijos finansų ministras Martas Helme pareiškė, kad sumažėję alkoholio akcizai padidino alkoholio pardavimus šiauriniame pasienyje, o tai reiškia, kad turistai iš Suomijos vėl pradėjo pirkti daugiau alkoholio Estijoje ir didesnius jo kiekius gabenasi namo.
Parduotuvė
Parduotuvė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį vykusioje vyriausybės spaudos konferencijoje M.Helme teigė, kad pradiniai skaičiai yra labai padrąsinantys ir pridūrė manąs, jog vyriausybės priimti mokesčių pakeitimai pradeda duoti rezultatų.

Tuo pat metu ministras pridūrė, jog vertėtų palaukti liepos mėnesio mokesčių ataskaitų, kurios bus pateiktos kitą savaitę, o ilgesnio laikotarpio tendencija bus įvertinta rugsėjį.

Pasak ministro, pardavėjai nedelsdami pakoregavo kainas, todėl estai dabar perka mažiau alkoholio Latvijoje ir daugiau – Estijoje. M.Helme pridūrė, kad toks ir buvo tikslas, kadangi iki akcizų sumažinimo estai pirko alkoholį užsienyje, o suomių turistai išsiveždavo vis mažesnius alkoholio kiekius.

„Scanpix“/AP nuotr./Martas Helme
„Scanpix“/AP nuotr./Martas Helme

Tuo pat metu ministras pirmininkas Juri Ratas pažymėjo, kad dar per anksti daryti kokias nors išvadas remiantis vieno mėnesio rezultatais. Jis pabrėžė, kad Estija tikrai nedalyvaus akcizų lenktynėse ir kad turi būti stebimas suvartojamo alkoholio kiekis.

Estijoje nuo liepos 1 dienos akcizai alui, sidrui ir stipriesiems gėrimams buvo sumažinti 25 procentais.

Ketvirtadienį Latvijoje įsigaliojo 15 procentų mažesni akcizai stipriesiems alkoholiniams gėrimams. Šie pakeitimai galios iki 2020 metų vasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius