Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kipro pabėgę Rusijos oligarchų pinigai gali nusėsti Latvijos bankuose

Finansų krizės krečiamo Kipro bankuose laikomas Rusijos kapitalas gali būti perkeltas į kitas šalis, tačiau labiau tikėtina, kad didesnė jo dalis nusės Latvijoje, o ne Estijoje, teigia bankininkystės ekspertai.
Kipro bankas
Kipro bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau Estijos banko „Krediidipank“, kuris yra Maskvos banko padalinys, generalinio direktoriaus pavaduotojas Uku Tammaru įsitikinęs, kad ši kapitalo migracija gali tapti rizikos šaltiniu, rašo Estijos dienraštis „Eesti Paevaleht“.

Jeigu nemaža dalis Kipro bankuose laikomų Rusijos pinigų būtų perkelta į Latviją, tai sukeltų didelę riziką vietos bankininkystės sektoriui – toks žingsnis automatiškai atkreiptų Rusijos institucijų dėmesį, nes tos šalies pareigūnams draudžiama turėti sąskaitų užsienio bankuose, laikraštis citavo U.Tammaru.

Per pastaruosius 20 metų Rusijos klientų teisėti pinigai pasiekdavo Estijos bankus dėl paprastos priežasties – juose galima lengvai susikalbėti rusų kalba, aiškino U.Tammaru.

Pasak Estijos finansinės priežiūros agentūros valdybos nario Kaido Troppo, pinigai iš Kipro tikriausiai bus perkeliami į bankus įvairiose šalyse, tikriausiai neaplenkdami ir Estijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius