-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro brangimas yra laikinas, analitikai prognozuoja jį pigsiant iki 0,8 JAV dolerio

​Antradienį euras brango dviem procentais, tačiau analitikai mano, kad valiuta ir toliau išlaikys savo kelionę žemyn, rašo CNBC.
Jungtinių Valstijų doleriai ir Eurai
Euro brangimas yra laikinas, analitikai prognozuoja jį pigsiant iki 0,8 JAV dolerio / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Didesnė infliacija euro zonoje ir ryžtas išspręsti Graikijos krizę lėmė euro augimą“, – sakė RBS analitikas Greggeas Gibbsas.

Jis mano, kad tai neatspindi naujos tendencijos ir euras smuks ir toliau – šių metų pabaigoje euro ir dolerio santykis pasieks 1,05 ar dar mažiau.

Euras pinga jau maždaug metus. Dėl defliacijos įsikišo Europos centrinis bankas, pradėjęs didžiulę aktyvų supirkimo programą (išleidžia 60 mlrd. eurų per mėnesį).

Tačiau antradienį euras pakeitė savo kursą – investuotojai, užuot pardavinėję eurą, suskubo jį pirkti, išsigandę žinios, kad Graikijos kreditoriai pateiks šaliai „take it or leave it“ („imk arba pasitrauk“) ultimatumą. Be to, jiems pasirodė, kad defliacijos pavojus jau praėjo.

Gegužę vartotojų kainos augo pirmą kartą per šešis mėnesius. Tiesa, augimas buvo nedidelis – vos 0,3 proc., kai ECB užsibrėžtas tikslas yra 2 proc. infliacija.

Trečiadienį euras paaugo 2 proc. dolerio atžvilgiu – už vieną eurą buvo prašoma 1,115 dolerio. Tačiau per praėjusius metus euras dolerio atžvilgiu vis dar yra atpigęs 18,62 proc.

„Goldman Sachs“ analitikai mano, kad per metus euras atpigs iki 0,95 dolerio, o iki 2017 metų pabaigos – net iki 0,8 JAV dolerio.

Analitikai tiki, kad tolesnis euro pigimas yra neišvengiamas. O infliacija kurį laiką gali neatsigauti.

„Goldman Sachs“ teigimu, grynoji infliacija dabartiniame lygyje gali išsilaikyti dar kelis mėnesius, tuo laikotarpiu turėtų pigti ir euras.

Banko analitikai mano, kad per metus euras atpigs iki 0,95 dolerio, o iki 2017 metų pabaigos – net iki 0,8 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius