Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 22 /16:08

Euro grupės susitikimas užtruko vos valandą, sprendimo dėl Graikijos tikimasi šią savaitę

Graikijos skolintojai – Europos Sąjunga (ES), Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir Europos centrinis bankas (ECB) – gavo naują pasiūlymą iš Graikijos, kad būtų susitarta dėl skolos grąžinimo. Pirmadienį joks sprendimas nebuvo priimtas. Tikimasi, kad susitarti pavyks šią savaitę.
Pasikalbėti su Jeanu-Claude'u Junckeriu atvyko A.Cipras
Pasikalbėti su Jeanu-Claude'u Junckeriu atvyko A.Cipras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausi pirmadienio įvykiai Graikijos „fronte“:

  • Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Graikijos kreditoriai sulaukė naujo graikų pasiūlymo
  • Investuotojai viliasi, kad pirmadienį pagaliau bus pasiektas susitarimas – viltis išduoda aukštyn kopiantys Europos akcijų indeksai
  • A.Ciprą taip pat spaudžia koalicijos partneriai
  • Angela Merkel sako, kad sprendimas dėl Graikijos pirmadienį negali būti priimtas – prireiks dar kelių dienų
  • Vokietijos finansų ministras sako nesulaukęs Graikijos esminių pasiūlymų, niekas nuo ketvirtadienio derybų fiasko nepasikeitė
  • Euro grupės susitikimas truko vos valandą, sprendimas nebuvo priimtas, jo tikimasi šią savaitę

Papildyta 15.05 val. J.Dijsselbloemas sakė, kad graikų pasiūlymus gavo tik ryte, todėl sprendimas kol kas nėra priimtas. Pasak jo, institucijos neturėjo laiko detaliai išanalizuoti pasiūlymų, tačiau jie laikomi teigiamu poslinkiu.

Dabar kreditoriai dirbs glaudžiai su graikais ties pasiūlymais. J.Dijsselbloemas išreiškė viltį, kad šią savaitę pavyks pasiekti susitarimą. Jeigu reikės, euro grupė susitiks dar kartą šią savaitę.

Graikai naujus pasiūlymus išsiuntė naktį iš sekmadienio į pirmadienį, tačiau pasirodė, kad per klaidą išsiuntė ne tą dokumentą. Pakartotinai pasiūlymai buvo siųsti pirmadienio rytą.

Pirmadienio vakarą vyks Europos Sąjungos lyderių susitikimas. Jiems euro grupė prieš susitikimą pristatys šios dienos grupės susitikimo rezultatus.

Papildyta 15.57 val. Euro komisaras Valdis Dombrovskis patvirtino, kad euro grupė susitiks dar kartą šią savaitę.

Graikijos pasiūlymai yra teigiamas poslinkis, tačiau teks glaudžiau dirbti su institucijomis. V.Dombrovskis pabrėžė, kad būtina artimiausiomis dienomis susitarti dėl Graikijos.

Papildyta 15.45 val. Euro grupės susitikimas baigėsi, praėjus tik maždaug valandai nuo jo pradžios. Iš to galima spręsti, kad apie paskutinius Graikijos pasiūlymus kalbėta nedaug ir ministrai ne kaži ką galės pasakyti vakare besirenkantiems Europos Sąjungos lyderiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius