Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro kursas nusileido į naujas dviejų dešimtmečių žemumas

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu antradienį nusileido į naujas dviejų dešimtmečių žemumas pasirodžius duomenims, kad euro zonos ekonomika rugpjūtį traukėsi antrą mėnesį iš eilės.
Euro moneta
Euro moneta / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Euras

Bendroji euro zonos valiuta, kurios kurso dinamiką veikia ir JAV Federalinio rezervo sistemos (FRS) planai toliau didinti palūkanų normas bei rinkų lūkesčiai, susiję su labai laukiamais amerikiečių centrinio banko pirmininko Jerome'o Powello komentarais, kurie bus paskelbti šią savaitę kasmetiniame Džekson Houlo ekonominio simpoziume, nukrito iki 0,9901 euro už 1 JAV dolerį.

Pirmadienį euras jau buvo nukritęs žemiau pariteto su JAV doleriu ribos, nusileisdamas iki žemiausio lygio nuo 2002 metų, kai buvo išleistas į fizinę apyvartą.

Dar vienu smūgiu euro kursui tapo „S&P Global“ tyrimo duomenys, parodę, kad euro zonos ekonomika rugpjūtį traukėsi antrą mėnesį iš eilės, o pirkimo vadybininkų indeksas (PMI) sumenko nuo 49,9 punkto liepą iki 49,2 punkto rugpjūtį.

Naujienos sustiprino nerimą dėl ilgalaikio ekonomikos nuosmukio.

„Euro zonos PMI <...> patvirtina nerimą dėl artėjančios recesijos Europoje, kurią lemia didelė infliacija ir energijos krizė, duomenims parodžius, kad ekonominė veikla traukėsi antrą mėnesį iš eilės“, – perspėjo „Citi“ analitikas Luisas Costa.

Analitikas pridūrė: „Energijos krizė tebekelia visuotinę grėsmę ekonominiam stabilumui Europoje“.

Tuo metu antradienį Nyderlandų biržoje TTF gamtinių dujų kaina antradienį siekia 274,5 euro už megavatvalandę ir palyginti su diena anksčiau, atpigo maždaug 18 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius