-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro kursas užkopė į aukščiausią nuo 2014 metų lygį JAV dolerio atžvilgiu

Investuotojams vertinant JAV infliacijos silpimo ženklus ir „vanagiškus“ Europos Centrinio Banko (ECB) pareiškimus, iš kurių jie spėja, kad griežtinti pinigų politiką euro zonoje gali būti pradėta anksčiau, negu tikimasi, euro kursas JAV dolerio atžvilgiu penktadienį pasiekė aukščiausią nuo 2014 metų gruodžio mėnesio lygį.
Euras ir doleris
Euras ir doleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Euras Valiuta

Euro kursas penktadienį pakilo 0,7 proc. iki 1,2117 JAV dolerio.

Ketvirtadienį paskelbtais duomenimis, gamintojų kainos JAV gruodį, palyginti su lapkričio mėnesiu, sumenko 0,1 proc., o palyginti su 2016 metų gruodžiu – pakilo 2,6 procento. Analitikai prognozavo, kad per mėnesį didmeninės kainos pakils vidutiniškai 0,2 proc., o per metus – 3 procentais.

Gamintojų kainų mėnesio smukimas buvo pirmasis nuo 2016 metų rugpjūčio mėnesio, o metinis prieaugis buvo didžiausias nuo 2011 metų.

JAV vartotojų kainų duomenys bus paskelbti penktadienį. Spėjama, kad mėnesio infliacija gruodį sudarė 0,1 proc., o metinė infliacija – 2,1 procento.

Infliacijos statistiniai duomenys yra vienas iš svarbių veiksnių, į kuriuos Federalinio rezervo sistema (FRS) atsižvelgia priimdama sprendimus dėl pinigų politikos.

Tuo tarpu ketvirtadienį paskelbtas ECB gruodžio mėnesio posėdžio protokolas parodė, kad euro zonos centrinis bankas 2018 metų pradžioje gali persvarstyti planus dėl savo būsimų veiksmų, „jeigu ekonomika toliau augs, o infliacija dar labiau priartės prie ... tikslinio lygio“.

Rinkos dalyviai šį pareiškimą įvertino kaip ženklą, kad pinigų politikos griežtinimas euro zonoje gali būti pradėtas anksčiau, negu prognozuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius