Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro zonos ministrams nepavyko susitarti dėl Graikijos

Euro zonos šalių finansų ministrams pirmadienį Briuselyje nepavyko susitarti dėl finansinės pagalbos Graikijai, tebesitęsiant nesutarimams su Tarptautiniu valiutos fondu dėl šalies skolų naštos sumažinimo.
Euras
Euras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po daugiau nei aštuonias valandas trukusių derybų ministrams nepavyko išspręsti didelių nesutarimų dėl Graikijos skolų naštos sumažinimo, kam prieštarauja Vokietija – galingiausia euro zonos narė. O būtent skolų naštos sumažinimo reikalauja TVF, kad prisidėtų prie Graikijos gelbėjimo programos.

„Manau, kad esame labai arti susitarimo, tačiau šįvakar negalėjome išspręsti nesutarimų tarp tų, kas gali būti padaryta, ir to, ko kai kas iš mūsų tikėjosi, jog turėtų ar gali būti padaryta“, – po Eurogrupės sutikimo spaudos konferencijoje sakė jos vadovas Jeroenas Dijsselbloemas.

Jo teigimu, derybos bus pratęstos per kitą ministrų susitikimą, kuris įvyks birželį.

Graikijos parlamentas praėjusią savaitę pritarė pensijų ir mokesčių sistemoms reformoms. Tai, kaip viliasi šalies vyriausybė, padės šaliai šį mėnesį užsitikrinti tarptautinių kreditorių – Europos Sąjungos ir TVF – pažadą sumažinti skolų naštą ir skirti naują paskolą.

2016 metų pabaigoje Graikijos skolos sudarė 179 proc. šalies BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius